domingo, 24 de abril de 2016

L’home que entén als catalans.


L’home que entén als catalans.

Cotarelo és un nacionalista espanyol amb principis incompresos pels qui consideren nacionalistes a l'altres ... Als bascos, als catalans i que la seva miopia política els porta poc més d'un mil·límetre del seu nasHereus del franquisme imposen a tots el que volen escollir com i on viure la llei del imperioIncapaços d'entendre el concepte nacionalista.


Escoltar a Ramon Cotarelo és encara millor que llegir-lo perquè dibuixa amb la mirada i accentua amb el somriure cada frase. És un gran comunicador amb el qual mantinc un contacte ciber-epistolar i que aquesta setmana he pogut saludar personalment i fer-ne el retrat.
 Ramon Cotarelo allibera les seves conviccions i transmet contundentment pensaments.


Segueixo atentament la seva obra i els seus escrits com a referent. L'estudi de l'aferrissament per tot el que és nostre i per què sempre m'he sentit considerat tractat pels qui ens han manat d'ençà que tinc ús de raó com un poble que forma part d'una conquista i sobre el que matenen "el dret a cuixa". Pertanyo a una generació postguerra amb un pare que se sentia orgullós d'en els seus temps de servei tenir com a feina netejar les sabates a Manuel Azaña a la Torre Salvans a Matadepera prop de Terrassa l' any 1936.

  • Ramón Cotarelo García (Madrid, 1943) és un politòleg espanyol, catedràtic emèrit de Ciència Política i de l'Administració de la Universitat Nacional d'Educació a Distància, de la qual va ser vicerector entre 1984 i 1988, publicista, escriptor i traductor. El seu currículum acadèmic, així com una relació dels seus articles en revistes acadèmiques, ponències en congressos, pròlegs es troba a la seva pàgina web de l' UNED .
  • Al llarg de la seva vida acadèmica ha seguit diverses línies d'investigació preferents a les quals ha fet diferents aportacions.
  •  La seva obra Els partits polítics (Madrid: Sistema, diversos anys) va ser llibre de text a les Facultats de Ciències Política. En aquest terreny de textos i manuals, també va aportar una Teoria de l'Estat i Sistemes polítics (escrit amb Andrés de Blas, Madrid: UNED, 196) i unaIntroducció a la Ciència Política (coeditat amb Juan Luis Paniagua Soto, Madrid: UNED, 1987 ).
  • També s'ha orientat al cultiu de la teoria i la pràctica de l'impacte de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en el procés polític, singularment internet i la seva importància en el sorgiment d'un camp nou d'acció política definit com Ciberpolítica.Són nombroses les seves publicacions en aquest camp i no només publicacions. 
  • Cotarelo és també un ciberactivista, autor d'un bloc,Palinuro , molt conegut, amb una mitjana de 3.000 visites úniques diàries. Igualment compta amb una forta presència a les xarxes socials, amb més de 20.000 seguidors a Twitter .



 Palinuro és la renovació constant del llenguatge calidoscòpic on la realitat del poble i qui els mana s’emmiralla. Els meus matins els comparteixo amb la lectura dels seus articles tot redibuixant fesomies i gestos d’uns mims interpretats pels titelles del govern.




Tenim pendent una xerrada amb aquest personatge carismàtic i d'un llarg i atapeït contingut polític que és desencadenant i revulsiu per les institucions que no tenen ni han tingut mai cap interès que no sigui crematístic pel nostre país.