sábado, 7 de abril de 2018

La perversió de les imatges i el rerefons maleït dels qui les volen utilitzar.
Sovint captem instants que guardem en el nostre rebost particular, imatges que restaran allí com a petjada de la traça del poble.
Hi ha moments en què dubto de publicar-les perquè ningú les pugui fer servir amb finalitats molt diferents de les que porten incloses en el seu ADN particular.
En els moments decisius en què ens movem on la mentida forma part del llenguatge i gairebé n'és l'accent. Em nego a contribuir a la desinformació

.Aquest és un dels casos. El 17 de novembre els CDR convoquen un tall de l'autopista per cridar l'atenció sobre la llibertat dels presos polítics. Mataró en peu es mou com una sola peça com mai s'havia vist.

L'acte es mou en convivència pacífica i quasi festiva i assoleix al migdia la part alta de la ciutat envaint ambdues direccions dels accessos a l'autopista. 
Mossos i policia local controlen la situació i no es registri cap incident
.

L'endemà els diaris de l'estat publiquen una fotografia amb uns nens asseguts a terra i certifiquen que era obre dels pares que els posaven com a escuts humans per potenciar l'efecte propagandístic.


El ministre mostrava la foto en el Congrés com a prova del fet i lògicament tots els diaris afectes en feien portada.
La realitat era ben diferent. Durant més de dues hores no va circular cap vehicle per la zona i es podien veure famílies senceres passejant i grups jugant apilota o ajaçats per terra. I amb tot moment sota el control de les forces de seguretat vetllant per aquesta.
Aquest document deixa clar la realitat. Els pares amb cotxets inclosos passegen per un espai insòlit buit de vehicles i malauradament en una selfie massa innocent posen en safata als qui cerquen la polèmica una imatge que porta molta polseguera.
Ara en vista de com actuen els qui reprimeixen la veu del poble possiblement no recomanaria a ningú portar nens ni avis a una concentració com aquesta. Però tampoc podíem pensar que els nostres avis corrien perill anant a votar.